La Plataforma per la Llengua sol·licita que la Diputació de Castelló active el ‘factor del valencià’ en totes les seues polítiques

El president de la Diputació, José Martí, ha rebut al delegat de la Plataforma per la Llengua a la província de Castelló, Manuel Carceller, qui ha sol·licitat que la institució active el ‘factor de la llengua’ en totes les seues polítiques.

Carceller considera que l’aprenentatge del valencià afavoreix la igualtat d’oportunitats perquè és un eficaç instrument d’integració social de la població immigrant que ajuda a eliminar certes estigmatitzacions i a previndre l’aparició d’actituds xenòfobes i racistes. És alguna cosa que, segons ha dit, produeix molt bons resultats en tots els àmbits i, molt especialment, en l’etapa escolar.

En un altre ordre de coses, el representant de la Plataforma ha comentat durant l’entrevista amb José Martí que en els últims 25 anys s’ha avançat molt perquè en l’actualitat són moltes les persones capacitades per a parlar en valencià, encara que es dóna la paradoxa que continua tenint poc ús social.

Carceller ha informat el president de la Diputació que una de les principals activitats de la seua associació és la de formació de treballadors de les diferents administracions públiques.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies