L’Ivace financià en els últims quatre anys més de 1.200 projectes  empresarials 

El Conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha assistit, juntament amb l’alcalde d’Elx, Carlos González, a la 14a edició de la trobada Focus Pime i Emprenedoria que, durant dos dies, reuneix en el Centre de Congressos d’Elx a pimes, ‘start ups’ i persones emprenedores vingudes de tota la Comunitat.
La trobada, organitzat pel Centre Europeu d’Empreses Innovadores (CEEI) d’Elx amb la col·laboració de l’ajuntament de la ciutat i el finançament de l’Ivace i fons Feder ha prevalgut la qualitat sobre la quantitat i ofereix una programació dirigida a donar resposta entorn de la transformació digital, la innovació i la competitivitat.

Climent: "Les empreses estan aprofitant les oportunitats i reptes de la digitalització amb més de 1.200 projectes finançats per l"Ivace"
El Conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent, ha assistit, juntament amb l’alcalde d’Elx, Carlos González, a la 14a edició de la trobada Focus Pime i Emprenedoria que, durant dos dies, reuneix en el Centre de Congressos d’Elx a pimes, ‘start ups’ i persones emprenedores vingudes de tota la Comunitat.

La trobada, organitzat pel Centre Europeu d’Empreses Innovadores (CEEI) d’Elx amb la col·laboració de l’ajuntament de la ciutat i el finançament de l’Ivace i fons Feder ha prevalgut la qualitat sobre la quantitat i ofereix una programació dirigida a donar resposta entorn de la transformació digital, la innovació i la competitivitat.

Per al conseller Climent, la transformació digital, la innovació i la competitivitat són peces clau en el creixement empresarial «per això són l’eix central de moltes de les actuacions de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial».
En aquest sentit, Climent ha insistit que les empreses estan aprofitant les oportunitats i reptes que genera aquest salt digital. En la passada legislatura les empreses han invertit prop de 73 milions d’euros en 1.271 projectes de digitalització recolzats per l’Ivace amb 21 milions d’euros.

Tendència alcista

Ja és una realitat provada que en la Comunitat existeix una cultura digital latent, cada vegada més estesa i que a poc a poc va prenent més força «i això es deu -ha assenyalat el conseller Rafa Climent- a la labor de difusió i a les accions diverses que es realitzen des de l’àmbit públic i privat».

En els dos últims anys en l’Ivace s’ha detectat una tendència alcista en el nombre de projectes de digitalització finançats. En 2018 s’han recolzat un 53,7% més de projectes que en 2016.

Una altra dada que posa de manifest aquesta tendència és el fet que la Comunitat és una de les autonomies amb major nombre d’empreses beneficiades en el programa Activa Indústria 4.0 del Ministeri d’Economia amb un total de 30 en l’última convocatòria.

Més ajuda i especialització

De cara al 2020, el responsable d’Economia ha assenyalat que des de l’Ivace s’han redissenyat algunes convocatòries d’ajudes en matèria d’I+D+i «per a fer-les encara més eficients posant especial atenció en la digitalització, en un major impuls als habilitadors digitals i apostant fermament per l’emprenedoria innovadora.

Aquestes ajudes s’emmarquen dins del Pla d’I+D+i Empresarial de l’Ivace dotat per al 2020 amb un pressupost de 25,6 milions d’euros «dels quals -ha indicat Rafa Climent- 10 milions d’euros es destinaran a la digitalització de pimes i el desenvolupament del sector TEIC».

Climent ha finalitzat la seua intervenció convidant als assistents a aprofitar les ponències i taules redones al mateix temps que ha anunciat que la pròxima edició de Focus Pime i Emprenedoria se celebrarà a la província de Castelló.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies