El monestir de Sant Miquel dels Reis obri l’1 de novembre amb visites culturals

El Monestir de Sant Miquel dels Reis romandrà obert durant el matí de l’1 de novembre perquè la ciutadania puga visitar-lo amb un guia cultural que explica la història del monument, declarat Bé d’Interés Cultural des de 2008.

També es podran visitar les dues exposicions que s’hi exhibeixen durant aquests dies: ‘Música en paper’, que mostra els fons musicals de la biblioteca, i ‘Equipatge de tornada’, sobre els arxius personals dels valencians exiliats després de la Guerra Civil.

Les visites guiades són gratuïtes i no requereixen cita prèvia, tan sols és necessari estar-hi uns minuts abans de les 12.00 hores i de les 13.00 hores, que és quan comencen els dos torns programats. El Monestir també estarà obert el dissabte i el diumenge, amb visites a la mateixa hora, com tots els caps de setmana de l’any.

El recorregut pel Monestir comprén el claustre nord, l’església dessacralitzada de sant Miquel, la cripta on descansen les restes mortals de la virreina Germana de Foix i el claustre sud, que és la zona més antiga que es conserva.

El Monestir és d’estil renaixentista i va ser encarregat per Germana de Foix i el duc de Calàbria, Ferran d’Aragó, en 1546. Monestir de clergues, residència de nobles, presó, magatzem de collites, col·legi… han sigut els usos que se li ha donat a l’edifici fins que l’any 2000 es va convertir en la seu de la Biblioteca Valenciana Nicolau Primitiu.

També es pot visitar l’exposició de la sala capitular del monestir i que mostra la recuperació del patrimoni documental i personal dels exiliats valencians. La biblioteca va crear una secció especial amb el títol ‘Biblioteca de l’exili’ que aglutina els materials donats per les persones que van haver d’eixir del país.

La secció es va iniciar amb la donació de la mestra exiliada Guillermina Medrano i que s’ha incrementat amb molts altres noms com Alejandra Soler i Arnaldo Azzati, Juan Gil-Albert, Ignacio Soldevila, José Medina Echevarría, Julián Antonio Rodríguez i Adelita del Campo, entre altres.

L’exposició és una oportunitat per a conéixer els documents que els exiliats van atresorar durant la seua absència del país i que van decidir depositar-los en la biblioteca valenciana perquè formen part de la memòria històrica.

L’altra exposició oberta és ‘Música en paper’, en què es poden contemplar partitures manuscrites, llibres, publicacions periòdiques, fotografies, materials audiovisuals, instruments musicals i nombrosos documents d’arxiu de compositors valencians com Agustí Alamán, Miquel Asins, Eduard López?Chávarri, Manuel Palau i Luis Sánchez Fernández, entre altres.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies