Doblant la nostra Llengua

Ahir dilluns, 21 d’octubre, es va impartir el Taller de doblatge gratuït  pel doblador professional, Francesc Fenollosa i Ten. A tota una generació li sonarà la seua veu, entre altres treballs, perquè era la del “Geni Tortuga” a la popular sèrie de dibuixos animats Bola de Drac, emesa durant molts anys a Canal 9.

Taller de doblatge gratuït ha estat co-organitzat per l’Ajuntament de Gandia i per Plataforma per la Llengua; Nahuel González, regidor delegat de Normalització Lingüística i de l’Agència de promoció del valencià (Aviva Gandia), declarà que,  “Volem aprendre més de la nostra llengua a través de professionals del doblatge com Francesc. Per això vull agrair l’esforç de la Plataforma per la Llengua en defensa del valencià i per acabar amb la discriminació lingüística que encara patim els valencianoparlants en el nostre dia a dia”. González assegurà que s’està col·laborant també amb el Campus de Gandia de la UPV per a la promoció del valencià dins els estudis relacionats amb el camp audiovisual.

Per la seua banda, Carceller va definir la Plataforma com una “ONG del valencià. A través de la qual realitzem accions molt diverses per tal de promocionar la llengua en diferents àmbits, com ara amb les persones nouvingudes. També activitats de reivindicació del valencià per a la seua normalització en el món audiovisual, en condicions d’igualtat amb altres llengües”.

Al taller, d’una forma lúdica, es van doblar escenes de films en valencià, tal i com es fa ja a molts col·legis i instituts. Per això s’ha fet una crida a la ciutadania a participar-hi. Especialment al professorat, per tal de conèixer l’experiència i traslladar-la després als seus centres.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies