València executa una nova retirada d’abocaments per recuperar els Saladars de la Devesa-Albufera

L’Ajuntament de València continua els treballs de recuperació del Racó de l’Olla, una de les reserves més importants del Parc Natural de l’Albufera. L’últim ha sigut la retirada d’un dipòsit de materials ple d’abocaments acumulats durant els anys 70 quan es va construir a la zona un hipòdrom. El regidor d’Ecologia Urbana i vicealcalde, Sergi Campillo, ha explicat que des del Servei de Devesa-Albufera és una de les prioritats revertir esta agressió urbanística que van patir les llacunes salines del Racó de l’Olla, “tot i que els treballs de restauració van acabar al 1993, encara hui per hui trobem algunes parts amb residus i enderrocs d’aquelles obres”.

El personal tècnic del Servei Devesa-Albufera ha executat els treballs que han consistit en la retirada d’un dipòsit de materials ple de residus i enderrocs acumulats durant els anys 70 quan es va construir un hipòdrom sobre l’antic saladar. En esta ocasió, s’ha actuat sobre una superficie de 1.800 m2 amb una profunditat de 1,70 metros d’alçada, com ha explicat el regidor d’Ecologia Urbana i vicealcalde, Sergi Campillo.

L’execució d’este últim projecte de restauració ha consistit a eliminar una part dels abocaments situats en una illa de les llacunes centrals que ocupava una superficie de 1.800 m2 amb una profunditat de 1,70 metros d’alçada. Ara s’ha procedit a restaurar el seu sistema natural per part del personal tècnic del Servei Devesa-Albufera.

L’Ajuntament ha desenvolupat durant els últims 4 anys diverses actuacions de recuperació i millora del Racó de l’Olla, on es troba també el Centre d’Interpretació del Parc Natural de l’Albufera gestionat per la Generalitat. Entre estes accions destaca la restauració de la platja del Camí Vell a la reserva natural on es va recuperar una superfície de vora 900 metres quadrats on s’havien abocat materials de rebliment (runa i dragatge) sobre el saladar original. Poc després també es va regenerar la vora de la llacuna més pròxima a les Quadres per tal d’afavorir la cria d’aus. En eixe moment es va fer una excavació per a retirar un antic camí de servici en desús per tal de permetre el desenvolupament d’una riba amb un perfil natural a la cara est del talús de les Quadres, amb una superfície d’actuació propera als 500 m2 d’ambients palustres recuperats.

D’altra banda, l’Ajuntament ha censat en este temps prop de 2.800 parelles d’aus reproductores. “Per a este govern és fonamental tota actuació encaminada a la preservació de la biodiversitat al Parc Natural de l’Albufera”, ha afirmat Campillo.

El vicealcalde ha convidat a la ciutadania a visitar el Racó de l’Olla i les seues salines que “són una part desconeguda de l’Albufera però amb important riquessa paisatgística i una fauna i flora específiques associades a este tipus d’ambients d’alt valor mediambiental”.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies