Eco Altea, la Fira de les Alternatives, avui diumenge 13 d’octubre als voltants de Palau Altea

La  dotzena edició Eco Altea s’ha desenvolupat aquest cap de setmana a Altea, una cita que enguany s’anomena la Fira de les Alternatives; així ho va anunciar la regidora de Participació Ciutadana, Maria Antònia Laviós, que al costat dels organitzadors ha donat a conèixer els detalls d’aquesta cita.

«Es tracta d’una fira consolidada que enguany suma un plus amb la col·laboració de l’Oficina de Projectes Europeus de l’Ajuntament a través del projecte URBACT, Altea ciutat voluntària, l’objectiu és posar en valor el teixit associatiu i voluntariat»; explicà Laviós que les associacions que col·laboraran en la fira són Creu Roja, De Amicitia, Veïns Cooperant i Cor Exprés.

Estands, tallers, ponències i activitats, relacionat tot això amb la salut, agroecologia, bioconstrucció, consciència social, economies solidàries, sobirania alimentària i educació, acompanyat d’un ambient festiu i lúdic formen el contingut d’Eco Altea 2019. Com així ho han apuntat des l’organització de l’esdeveniment. I en aquest sentit, Vicente Guardiola admet «estar més de moda que mai». «Fa 12 anys es parlava de termes que no es coneixien i que ara estan de moda. Hem de lluitar per la defensa del medi ambient i un canvi social que promulgue el col·lectivisme, el cooperativisme i el voluntariat és essencial «, afirmà Guardiola, membre del comitè organitzador.

Pel que fa al contingut específic de la Fira de les Alternatives, Mari Luz Brotons  ressaltà que «es trobarà més o menys el de sempre, però aquest any, als jardins del Palau seran presents les diverses associacions de voluntariat existents al municipi». «Hi haurà menjar per consumir mentre es gaudeix de les activitats. Cuina vegana, vegetariana, simbiòtica, macrobiòtica, etc perquè la gent puga tenir un primer contacte amb elles. A més d’artesania, elaborats i productes frescos»,  afegì Brotons.

I finalment, com a responsable tècnica de l’Oficina de Projectes Europeus, Paloma Verdú va descriure que és URBACT, els seus objectius i accions a la Fira. «URBACT és una xarxa de transferència de bones pràctiques de la qual formen part 8 municipis europeus davall el lema de Ciutats Voluntàries. La defensa de la Societat i el foment del voluntariat són els principals objectius del projecte»; ha declarat Verdú, que ha apuntat cadascuna de les activitats que URBACT desenvoluparà durant la fira com són conferències i tallers a càrrec de les associacions de voluntariat.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies