Les regions europees demanen a la Comunitat Valenciana que lidere el desenvolupament del programa Aula Emprèn per a personal docent

La directora general d’Emprenedoria i Cooperativisme, Teresa García, ha destacat que «les regions europees ens han demanat que liderem el desenvolupament europeu del programa Aula Emprèn per a personal docent, el que demostra que la Comunitat Valenciana som un exemple a Europa en l’impuls de la cultura de l’emprenedoria «.

Teresa García ha intervingut en el Comitè de les Regions de Brussel·les en la sessió final del projecte interreg iEER, en el qual la Comunitat Valenciana ha participat durant els últims quatre anys amb altres nou regions europees.

En aquest sentit, la directora general ha presentat les conclusions d’aquest projecte, que «ha sigut crucial en el disseny de polítiques de coordinació de l’ecosistema emprenedor a la Comunitat Valenciana, en permetre’ns conèixer bones pràctiques d’altres regions que han inspirat les accions incloses en el Pla d’Acció per a enfortir el nostre ecosistema».

La directora general ha ressaltat les pràctiques implementades a la Comunitat per a millorar el context emprenedor i que han estat reconegudes i seleccionades per les regions participants.

Entre elles, destaca el Programa Aula Emprén, en el qual han participat més de 1.100 estudiants de tot Europa. Aquest programa ha sigut liderat per la Universitat de València, en el marc del Campus de l’Emprenedoria Innovadora, que es desenvolupa gràcies a la col·laboració de la Conselleria d’Economia Sostenible i les cinc universitats públiques valencianes.

Aula Emprèn és una escola taller per a personal docent motivador que es divideix en dos fases. La primera d’elles té per objecte l’aplicació en la docència universitària de diverses tècniques didàctiques útils per detectar i fomentar valors emprenedors entre l’alumnat. Durant la segona fase es traslladen aquests coneixements adquirits pel personal docent a l’alumnat a través de la constitució d’equips multidisciplinaris d’estudiants per al desenvolupament i presentació de projectes emprenedors i iniciatives socials.

Una altra de les bones pràctiques seleccionades pel Comitè de les Regions ha sigut el Pla Estratègic del Emprenedoria de la Comunitat Valenciana 2019-2023, un programa d’accions conjuntes a mig termini, que implica amb caràcter transversal a tota l’Administració, a través de polítiques d’educació, formació, ocupació o innovació, per tal de facilitar la creació d’empreses i el desenvolupament i consolidació d’iniciatives emprenedores en totes les seues fases.

La tercera acció del Sistema Valencià Innovador destacada per les regions europees és el Mapa de l’Ecosistema Emprenedor, que ha permès descriure els agents de l’ecosistema emprenedor existents, els serveis que presten, el seu nivell d’especialització o el seu àmbit territorial. Així, Teresa García ha explicat que «hi ha 627 agents localitzats i altres 277 col·laborant i intercanviant experiències d’assessorament a l’emprenedoria a la Comunitat i de noves idees que estan generant-se».

Projecte iEER

El iEER és un projecte estrella finançat per Interreg Europa que pretén impulsar la col·laboració dels actors europeus i regionals, per definir eines que permeten generar un ecosistema emprenedor entre les administracions públiques, les universitats, les empreses i els ciutadans. L’objectiu últim és millorar el suport als joves emprenedors, així com la qualitat dels serveis i fons estructurals dissenyats per a ells.

La Comunitat Valenciana, premiada el 2015 com a Regió Europea Emprenedora, ha participat des de 2016 en el projecte iEER amb altres 9 regions i universitats de països com Finlàndia, Polònia, Romania, Alemanya, Itàlia, França, Regne Unit, Dinamarca i Irlanda.

En aquest projecte, cadascuna de les 10 regions, mitjançant un Grup d’Agents Locals amb representants de l’Administració, les universitats, les empreses i la societat, han intercanviat bones pràctiques amb les altres regions participants i han elaborat un pla d’acció que permeta millorar el suport als joves emprenedors, aprofitant fons estructurals i d’inversió europeus.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies