València commemorarà el Nou d’Octubre amb Moros i Cristians, Música, Dansà Valenciana I Pirotècnia

 

Diverses celebracions tradicionals serviran com a preludi des de dissabte, dia 5, per a la commemoració dimecres de la setmana vinent del Nou d’Octubre. El regidor de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València, Pere Fuset, ha fet una crida a la participació en tots els actes programats així com en el dia gran del poble valencià: «un any més volem celebrar-nos com a poble apostant per una programació plural per homenatjar la Senyera i reafirmar-nos com a valencianes i valencians».

 

L’agenda festiva començarà este dissabte, dia 5, a les 18.30 hores amb l’entrada infantil de moros i cristians (des de la plaça del Tossal fins la dels Furs passant pels carrers de Cavallers i dels Serrans), organitzada –amb la col·laboració de l’Ajuntament de València- per la Federació Valenciana de Moros i Cristians, que també coordinarà la representació de les ambaixades de la conquesta a la plaça dels Furs, a partir de les 20 hores, i l’alardo de diumenge, a les 12 hores del migdia, des de la plaça de la Reina fins la plaça de l’Ajuntament (amb el final previst a l’esplanada central a les 12.50 hores) passant pel carrer de Sant Vicent.

 

La vespra del Nou d’Octubre, dimarts dia 8, l’agenda s’iniciarà a les 10 hores del matí amb l’exposició de la Reial Senyera al Saló de Cristall de l’Ajuntament, fins les 21 hores, en el que serà una nova edició de ‘València, amb la Senyera’, una de les cites més esperades per molts valencians i valencianes. Ja de vesprada, a les 19, a les 19.30 i a les 20 hores la Coral Giner de la Societat Coral el Micalet interpretarà el Cant a la Senyera, amb lletra de Carles Salvador i música d’Agustí Alaman.

 

També la vesprada del dia 8, a les 19.30 hores, la plaça de l’Ajuntament acollirà la Mostra de Balls, Música i Cançons Valencianes, amb la participació dels grups Realenc de Picanya i les Folies de Carcaixent, seguida d’una dansà popular. Tot, amb la col·laboració de la Federació de Folklore de la Comunitat Valenciana. I també a eixa hora (19:30 hores) hi haurà el concert extraordinari de l’Orquestra de València, dirigida per Ramón Tebar, al Palau de les Arts.

 

Com és tradicional, la pirotècnia no faltarà i a la mitjanit (0.00 hores del dia 9), els jardins del Túria acolliran el XL Festival de Pirotècnia València, entre els ponts de l’Exposició i de les Flors, organitzat per l’Ajuntament i la Diputació de València.

 

El dia gran de tots els valencians i les valencianes, dimecres dia 9, seguirà el guio habitual amb la recepció de la corporació, autoritats i persones invitades (11:30 hores), la lectura del decret d’Alcaldia i entrega de la Senyera a l’Arxiu Municipal (11:45 hores) i, a partir de les 12 hores del migdia, la processó cívica i l’ofrena floral a Jaume I, per l’itinerari habitual: plaça de l’Ajuntament, carrer de Sant Vicent, plaça de la Reina, carrer de la Pau fins a la plaça d’Alfons el Magnànim (on hi haurà l’ofrena de corones de flor davant de l’estàtua del rei Jaume I al Parterre), Pintor Sorolla, carrer de les Barques i plaça de l’Ajuntament, on, en acabar la processó cívica, la pirotècnia Zarzoso d’Altura dispararà una mascletà terrestre. Ja de vesprada (a les 17 hores), serà el torn de la XV Entrada de Moros i Cristians Ciutat de València des del carrer de la Pau fins Marqués de Sotelo, passant pel carrer de Sant Vicent i la plaça de l’Ajuntament.

 

La programació festiva conclourà divendres dia 11, amb el concert extraordinari de la Banda Municipal de València, dirigida per Rafael Sanz Espert, a l’Espai Rambleta (a les 19.30 hores).

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies