CERMI 2019 convertix València en capital de l’anàlisi i el debat sobre l’impacte de les grans tendències socials

«La celebració d’esta convenció suposa una reflexió profunda sobre la situació actual de la inclusió de les persones amb discapacitat i de quina manera es garantixen els drets i les oportunitats d’eixe col·lectiu. Com no podia ser d’una altra manera, l’Ajuntament de València ha volgut col·laborar de forma activa i evidenciar eixe compromís ferm per a visibilitzar la realitat de les persones amb discapacitat», ha assenyalat Isabel Lozano, que ha destacat «la col·laboració imprescindible que hem de tindre amb el sector de la discapacitat per a continuar potenciant les polítiques públiques que, de manera absolutament intensa i compromesa, fem en els últims anys».

VALENCIA 2019-10-03La regidora de Servicis Socials, Isabel Lozano, participa en la roda de premsa per a presentar la Convenció del CERMI 2019, que se celebrarà els dies 4 i 5 d’octubre en el Palau de Congressos de València.

 

Lozano ha presentat dos esdeveniments complementaris a la convenció CERMI 2019 promoguts per l’Ajuntament: la Fira Activa, on estaran representades totes les associacions de persones amb diversitat funcional, i la Primera Volta a Peu per la Inclusió, que tindrà lloc este diumenge. La Fira s’instal·larà al costat del Palau de Congressos i estarà dividida en tres zones: una expositiva, una zona de conferències i actuacions i una zona d’exhibicions i demostracions. La I Volta a Peu per la Inclusió, organitzada per la Regidoria de Servicis Socials en col·laboració amb la Fundació Esportiva Municipal, arrancarà a les 9 hores en Mestre Rodrigo «i discorrerà, en part, per l’horta de Campanar».

 

Isabel Lozano ha recalcat el compromís de l’Ajuntament per a continuar treballant en favor de la inclusió: «Tenim molts reptes immediats, com la creació del Consell de Persones amb Discapacitat, la creació de la figura del Defensor de les Persones amb Discapacitat o la redacció d’una nova ordenança d’accessibilitat universal per a la ciutat de València i, per a portar-los endavant, comptem amb l’ajuda i la implicació del CERMI.»

 

FRONT SOCIAL PER LA INCLUSIÓ

 

Luis Vañó, president de CERMI CV, ha destacat algunes de les persones que intervindran en la convenció, com l’expresident del Govern d’Espanya, José Luis Rodríguez Zapatero; el president de la Generalitat, Ximo Puig; el president de les Corts, Enric Morera; la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra; la presidenta del Consell d’Estat, María Teresa Fernández de la Vega, entre d’altres, abans d’assenyalar que «l’objectiu d’esta convenció és analitzar i debatre l’impacte de les grans tendències socials actuals: economia per al bé comú, sostenibilitat ambiental, ecologia, revolució de les dones i la seua transcendència i un llarg etcètera de temes de plena actualitat».

 

«Volem contribuir a reforçar i refundar el nostre moviment social; reforçar la cultura CERMI i enrobustir un front social per la inclusió. Volem debatre sobre com està la societat en què vivim i cap a on s’encamina els pròxims anys, des del plantejament que els temes socials han de tindre un paper transcendental». Totes estes qüestions es plantejaran en un format de converses, «de diàlegs constructius dels quals emanen conclusions i el col·lectiu de la discapacitat en prenga nota, a més d’intentar aplicar-los a la nostra realitat».

 

Luis Cayo Pérez, president estatal del CERMI, ha elogiat la labor de CERMI CV, «un dels entramats associatius i cívics més vius i viscuts d’Espanya», i l’esforç que ha realitzat per a «promoure un diàleg en què les diferents realitats socials puguen entrenar l’arsenal de futur per a poder continuar sent agents de canvi». En la seua opinió, «estem en una situació d’emergència social i no tenim un pensament social a l’altura d’esta situació».

 

Ha afegit que «des de la discapacitat hem volgut no demanar a uns altres que pensen, sinó posar-nos al davant i en l’avantguarda del pensament, no solament sobre discapacitat, sinó sobre les grans generalitats que ens condicionen. Per a no veure’ns exclosos necessitem un fort pensament social que impregne en l’àmbit polític, en l’acadèmic, en la igualtat de gènere i en tots els espais on ara es debat el futur de la humanitat». Ha recordat Luis Cayo que «el pensament social va sorgir ací a València, amb Lluís Vives, fa més de 500 anys».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies