Altea marca les pautes del seu turisme amb una Estratègia Sostenible de cara al 2030

La Casa de Cultura alteana va acollir l’acte de presentació de l’Estratègia de Turisme Sostenible 2030 per al municipi d’Altea. L’acte va ser presidit per l’alcalde d’Altea, Jaume Llinares, i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer. També participaren la regidora de Turisme, Xelo Gonzàlez, i Tono Franco, director de Globaldit, que  explicà el procés d’elaboració de l’estratègia.

L’Estratègia de Turisme Sostenible 2030 és una iniciativa promoguda per l’Ajuntament d’Altea amb l’objectiu de definir el procediment que cal seguir per consolidar Altea com un destí turístic sostenible en els pròxims anys. Durant l’acte es va exposar el Model i l’Estratègia de Turisme Sostenible per al municipi d’Altea que desenvoluparà la visió de la destinació a mitjà termini, fixarà objectius i marcarà els eixos estratègics de l’acció per orientar l’evolució de l’activitat turística fins 2030.

Les claus de l’Estratègia de Turisme  presentades van ser : Qualitat de vida, qualitat de l’experiència; identitat, posicionament i venda; negoci tot l’any i gestió turística.En paraules de l’alcalde: ‘’ha estat un treball llarg i conscienciós que ha comptat amb la generosa aportació de més de 30 representants del sector públic, privat, cívic i social d’Altea, que han participat en entrevistes i tallers de treball. Entre tots, hem anat dibuixant com volem que siga el futur turístic del municipi i els camins a seguir per aconseguir-ho. A totes i tots, el meu més sincer agraïment’.

Esta estratègia sorgeix de la necessitat de definir un model de desenvolupament turístic per a Altea que concilie el creixement de l’activitat turística amb el model de ciutat que els alteans i alteanes desitgen. Consolidant-se, així, com una ciutat sostenible, inclusiva i intel·ligent on el turisme siga un element de creixement econòmic i de prosperitat social.

La regidora de Turisme va agraïr a tot el sector la seua implicació ‘’aportant la seua visió, experiència i el seu coneixement a esta estratègia al llarg del procediment del seu disseny’’. La regidora va afegir que ‘’els pilars de l’agenda 2030 parlen de les persones, de la formació i de les competències professionals. Per això, com a primeres mesures, el Departament de Turisme ha reforçat la plantilla amb recursos humans qualificats, amb l’objectiu de millorar la capacitat de gestió, activant la nostra presència en el sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola en Destinacions i la implantació del model de Destinació Turística Intel·ligent desenvolupat per Invat·tur, amb l’elaboració del Pla Director en 2020’’.

La regidora concloïa afirmant que ‘’ens hem posat mans a l’obra per dur a Altea cap a aquest destí hospitalari, innovador, sostenible i intel·ligent que volem construir entre tots i totes’’.

En el seu parlament, Francesc Colomer va posar l’accent en la importància d’entendre el turisme com una industria, ‘’en la qual fabriquem emocions’’. En este sentit afegí que ‘’és un sector que s’ha de professionalitzar. I un pla estratègic és símbol de responsabilitat i voluntat. Ens ajuda a tenir clara una proposta de valor que ens servisca per competir en un mercat global. El turista ens busca per la nostra autenticitat i singularitat. Per això és fonamental la planificació’’.

Colomer va agrair al municipi d’Altea la iniciativa de planificar el model turístic que vol per al futur. “Altea li aporta molt a la Comunitat Valenciana, motiu pel que la Comunitat Valenciana està en deute amb Altea”.

L’alcalde, va ser l’encarregat de tancar l’acte afirmant que ‘’el nostre compromís pel turisme sostenible és el compromís de tot un municipi pel seu futur, un futur que l’hem de construir entre tots més enllà d’interessos partidistes o particulars. Per això, vull convidar a totes les ciutadanes i ciutadans d’Altea a treballar braç a braç amb aquest Ajuntament per arribar a ser una destinació turística sostenible exemplar, no solament de la Comunitat Valenciana, sinó de tota la Mediterrània’’.

L’acte va comptar amb la presència d’una nombrosa representació del sector turístic i hostaler d’Altea, interessats en conèixer el model de creixement definit per a Altea i els seus eixos d’acció.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies