La Marina de València un punt de trobada per a la ciutadania

L’alcalde de València, Joan Ribó, acompanyat de la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mònica Oltra, ha visitat este matí La Marina. A més, han aprofitat la trobada per a visitar les noves instal·lacions com són la piscina, la pista multiesportiva i altres intervencions artístiques. Joan Ribó ha destacat que «La Marina fa quatre anys estava tancada a la ciutadania i rebia moltes notícies negatives, actualment s’ha convertit en un dels punts de trobada favorits de la gent de València, ja que disposa de diferents espais, com la piscina i el centre esportiu, per a realitzar una gran varietat d’activitats».

L’alcalde ha explicat que «després de quatre anys de treball s’ha convertit en un hub d’innovació, ja que cada dia hi ha més empreses que venen o volen vindre per a treballar. Així mateix, ha posat l’accent en que «La Marina, malgrat tindre resultats positius actualment, té un deute al que ha de fer front el Govern estatal. Igual que en aquells grans esdeveniments a Saragossa, Sevilla o Barcelona es va fer càrrec el Govern estatal, dels deutes de la Marina ha de fer-se càrrec també»

Entre les novetats que enguany oferix La Marina de València està la piscina natural d’aigua salada, d’entrada lliure i gratuïta, que està oberta fins al 12 de setembre. La zona de bany està formada per una piscina principal de 24m per 33m de superfície i  8 m de profunditat, amb un aforament de 403 persones i  un carril de nade per a entrenament esportiu amb un aforament de 58 persones. Així mateix, l’espai disposa també d’un solárium de 456 m2.

D’altra banda, la pista multiesportiva d’aproximadament 1000 m2, està composta d’un tapís multicolor en tres dimensions i és obra d’Abel Iglesias, un jove artista multidisciplinari resident a València. La intervenció empra principalment pintura i el reciclatge de materials inservibles, com les tanques de la F1 que encara es conservaven en Marina Sud. A més, la Base de la Marina disposa de Wifi gratuït- com a espai de trobada oberta a la ciutadania durant el període estival, des de les 11.00 i fins a les 00.00 fins al 15 de setembre.

Mónica Oltra ha destacat que «este espai és un exemple de recuperació per a la ciutadania de València, d’un espai que abans estava tancat i no es podia utilitzar, a un espai que està dirigit a tota mena de persones, independentment del que es vulga fer». «Hem convertit un paradigma antic iva ser exemple del saqueig, com va ser la Fórmula 1, en un espai per a la gent, per a fer esport i passar-lo bé. En solament quatre anys, s’ha convertit en el segon espai més visitat de València, després del Jardí del Túria, ja que en 2018 la van visitar més de 8 milions de persones», ha afegit .

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies