València es consolida com a destinació urbana de referència a nivell europeu

El regidor de Turisme, Emiliano García, ha presentat hui el balanç turístic del primer semestre de 2019, en el qual han crescut els principals indicadors com les pernoctacions, els viatgers, l’ocupació hotelera, el preu mitjà de l’habitació en hotel i el RevPar. «València es consolida com una destinació urbana de referència a nivell europeu», ha recalcat García. A més, s’han presentat les noves 14 connexions aèries per a este estiu i les novetats per a la temporada d’hivern.

 

«Sobre la base de les dades que publica l’Institut Nacional d’Estadística, el turisme a València consolida esta tendència positiva en tres aspectes: millora la rendibilitat de l’activitat turística, som una destinació més internacional i hem progressat quant a desestacionalització, amb majors creixements en els mesos d’hivern», ha explicat el regidor de Turisme, Emiliano García. «Volem un turisme sostenible des del punt de vista econòmic, però també a nivell social i mediambiental, que permeta salvaguardar la identitat i l’autenticitat dels nostres barris i garantisca la convivència a les ciutats».

 

Les pernoctacions, durant el primer semestre de 2019, han crescut un 5,9% (2.485.528), de les quals han augmentat un 8,7% les pernoctacions estrangeres. Els països que lideren este apartat són Itàlia, Holanda, Alemanya, França, els Estats Units i la Xina. Així mateix, el nombre de viatgers ha augmentat un 4,7% fins a aconseguir els 1.061.573. Segons les dades d’AENA, corresponents al tancament del passat mes de juny, el creixement acumulat de València és del 12,4%, mentre que el d’Espanya és del 5,7%. D’esta manera, el trànsit internacional de l’aeroport de València creix a un ritme del 13,08% i el trànsit nacional a un 8,6%.

 

D’altra banda, l’ocupació hotelera acumulada creix 3 punts percentuals, fins als 75,31%, i el preu mitjà de l’habitació en hotel augmenta un 7,1% fins als 84 euros. A més, el RevPar, un dels principals indicadors de rendibilitat turística, ha crescut fins a juny un 11,7% fins als 64,2 euros.

 

Respecte a la connectivitat, durant la temporada d’estiu, estan previstes 6,5 milions de places, de les quals han augmentat un 13,1% les arribades des d’Europa. El regidor de Turisme ha anunciat les 14 noves connexions per a este estiu: Càller, Bordeus, Fes, Tànger i Nantes amb Ryanair, Viena amb Laudamotion, Atenes amb Aegean Airlines, Lió amb Volotea, Heathrow amb British Airways, així com Catania, Gran Canària, Lisboa, Fuerteventura i Lanzarote amb Vueling. A més, ha presentat les novetats de la temporada d’hivern: Kíev i Lisboa –es manté Nantes- amb Ryanair, Brussel·les amb Air Brussels i es mantenen Catania, Gran Canària, Lisboa, Fuerteventura i Lanzarote amb Vueling i Heathrow amb British Airways.

 

Durant la presentació del balanç turístic del primer semestre de 2019, han estat presents Carlos Boga, de l’Associació Empresarial Hotelera de Benidorm i la Costa Blanca (Hosbec); Luis Martí, de CONHOSTUR; Manuel Espinar de Federació d’Hostaleria de València (FEHV) i Miguel Jiménez, de l’Associació Empresarial Valenciana d’Agències de Viatge (AEVAV).

 

CREIXEMENT EN TRES ANYS

 

En els tres últims anys, el nombre de viatgers ha crescut un 10% i, concretament, un 24,3% respecte a visitants internacionals. Les pernoctacions han augmentat un 21% (un 35,9% de viatgers internacionals), la capacitat aèria ha crescut un 60%, mentre que augment de places en hubs ha augmentat un 70% (de 7 a 13). Així mateix, els indicadors RevPar, preu mitjà de l’habitació d’hotel i ocupació han crescut un 38%, 19% i un 16% respectivament.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies