La xarxa de séquies possible origen del tancament d’algunes platges de les comarques de València i l’Horta Nord

La Comissió Tècnica Permanent, encarregada de detectar l’origen dels positius per Escherichia coli que obligaren a tancar algunes platges de les comarques de València i l’Horta Nord, ha représ aquest dijous de nou la hipòtesi inicial que apuntava a la xarxa de séquies com a responsables del tancament de platges. Els resultats assenyalen a una desena de séquies a la comarca de l’Horta Nord, així que el pròxim pas consistirà a analitzar la documentació i continuar amb els mostrejos per cercar els possibles focus

La Comissió, integrada per tècnics de la Conselleria d’Agricultura i Transició Ecològica, dels Ajuntaments, de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer i de l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües (EPSAR), ha assenyalat a una desena de séquies per concretar i ha descartat problemes als emissaris de Vera, Pobla de Farnals i Pinedo -inspeccionats tots ells durant l’última setmana.

El Subdirector General d’Infraestructures Hidràuliques, José Vicente Benadero, ha explicat que es duran a terme remostrejos de les séquies per cercar els possibles focus o els trams amb major contaminació, de forma que es podrà planificar de la manera més efectiva possible un programa d’actuacions.

Tècnics de la Conselleria han assegurat que la pròxima setmana s’analitzarà tota la documentació aportada pels ajuntaments, al mateix temps que han valorat la col·laboració i implicació total per part de les administracions locals que formen part de la Comissió, que es tornarà a reunir el pròxim dijous.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Este sitio web utiliza cookies para que usted tenga la mejor experiencia de usuario. Si continúa navegando está dando su consentimiento para la aceptación de las mencionadas cookies y la aceptación de nuestra política de cookies, pinche el enlace para mayor información.plugin cookies

ACEPTAR
Aviso de cookies