ActualidadEl Turista AccesibleEn Valencià

Altea tindrà un Consell Municipal d´Inclusió i Drets Socials

La regidoria de Benestar Social, regida per José Luis León Gascón, està elaborant el I Pla d’Inclusió i Cohesió Social d’Altea. Document que busca planificar i dissenyar les polítiques socials que es duran a terme al municipi durant els propers anys i entre els objectius principals dels quals hi ha la creació del Consell Municipal d’Inclusió i Drets Socials.

Segons ha explicat León Gascón, «el Consell Municipal d´Inclusió i Drets Socials constituirà l´espai de treball que tindrà com a objecte el coneixement de la situació social d´Altea de forma continuada per al desenvolupament d´una política local d´inclusió que responga a la realitat del nostre municipi”.

A més, l’edil d’àrea ha assenyalat que «a este nou Consell Municipal li correspondrà el seguiment de l’execució i el desenvolupament del Pla Municipal d’inclusió i Cohesió Social i la seua avaluació».

Des de la regidoria de Benestar Social es considera necessària la participació de la societat, organitzacions i entitats alteanes al Consell Municipal d’Inclusió i Drets Socials, per la qual cosa el mateix edil d’àrea convida a l’assistència a esta primera reunió, que tindrà lloc el proper dimecres 1 de desembre al Saló d’actes del Centre Social a les 18:00 h. En el transcurs de la reunió, “s’explicarà la composició del Consell, les primeres conclusions del diagnòstic social que donaran lloc al Pla Municipal, on tots i totes serem part i tot plegat per una Altea més cohesionada i més social”; ha detallat el responsable municipal d’àrea.

Entre els membres del Consell, es vol comptar amb dos alteans o alteanes que en formen part, com a persones que ostenten drets socials, i en este sentit, José Luis León Gascón ha indicat que els únics requisits per formar part del Consell són estar empadronat a Altea i ser major d’edat.

Així mateix, l’empresa creadora del Pla, LIKERT, dirigida per Carlos Mora, ha elaborat una enquesta a l’abast de la ciutadania, els resultats dels quals repercutiran al Pla d’Inclusió i Cohesió Social , per això des de l’àrea de Serveis Socials, el seu coordinador, Braulio Cencerrado anima a respondre perquè el Pla estiga adaptat a les necessitats reals del municipi.

About Author